Op vakantie met kinderen

F.A.Q. Welke Vakantietaxi’s kan ik boeken?

Als je op vakantie gaat wil je ontspannen reizen. Maar reizen kan, zeker met kleine kinderen, behoorlijk stressvol zijn. Lang wachten, vermoeide kinderen tijdens de vlucht, enorme drukte op Schiphol, het helpt allemaal niet als je al een tikkie gestrest bent.

Met de taxi naar het vliegveld is een uitkomst! Je hebt geen parkeerproblemen, stapt voor de deur van de vertrekhal uit en met een echte taxi reizen is voor kinderen al een uitje op zich.

Wij hebben verschillende soorten taxi’s voor je klaarstaan. Tijdens het boeken kun jij kiezen voor een sedan, stationwagen of minivan/taxibus.

Twijfel je welke taxi jou het beste past? Wij hebben een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet.

FAQ Vakantietaxi reserveren

Hoe ver van tevoren moet ik de taxi reserveren?

Wij adviseren je om direct na het boeken van je ticket de taxi te reserveren. Doe dit uiterlijk 48 uur voor vertrek.

Ik neem een buggy of kinderwagen mee, kan dat?

Buggy’s en kinderwagens zijn superhandig op het vliegveld en op vakantie. Neem daarom zeker je eigen buggy of kinderwagen mee. Sommige buggy’s mogen zelfs in de bagagevakken van het vliegveld!
Als je reist met je eigen buggy of kinderwagen raden wij je aan om een stationwagen of taxibus te boeken. Zo ben je verzekerd van voldoende ruimte voor je bagage.

Wanneer boek ik een Economy taxi of taxibus?

Vakantietaxi.nl maakt gebruik van taxivoertuigen in diverse uitvoeringen. De voertuigen hebben vier of acht zitplaatsen. In een reguliere taxi heb je behalve de chauffeur nog vier zitplaatsen. Met vier volwassenen zit je echter ruimer in een minivan of taxibus. Een voorbeeld van een minivan is een Mercedes V-Klasse. Een Mercedes Sprinter is een taxibus.

Reis je met kleine kinderen, dan kun je met twee volwassenen en twee (kleine) kinderen in een reguliere taxi reizen. Let wel op de bagageruimte. Een stationwagen heeft meer ruimte dan een sedan.

Wij hebben veel koffers, welk voertuig kan ik het beste boeken?

Wat krijg ik extra met Premium?

Boek jij Premium taxivervoer dan krijg jij ten opzicht van Economy een luxe uitgevoerde taxi met een chauffeur die net even dat stapje extra voor je zet. Wij zetten voor onze Premium klanten alleen onze topvoertuigen in; luxe bekleding, ruim uitgevoerde sedans, minivans en taxibussen en op aanvraag een flesje water voor onderweg. Dát is reizen in stijl!

Wij raden aan om met meer dan drie volwassenen te reizen in een minivan of luxe taxibus. Twee volwassenen en twee kinderen passen, afhankelijk van de bagage over het algemeen in een luxe Premium taxi.

Wij hebben veel koffers, welk Economy voertuig kan ik het beste boeken?

Twee grote koffers en handbagage gaan prima in een sedan. Vanaf twee grote koffers van 20 kilogram of meer raden wij een groter voertuig aan. Dit geldt ook voor een paraplubuggy, een kinderwagen, een opvouwbare rolstoel of rollator; caddy’s en taxibussen hebben daarvoor de juiste ruimte.

Heb je meer dan twee grote koffers, een reguliere kinderwagen, golfspullen of andere speciale bagage, kies dan voor een taxibus.

Ik ben afhankelijk van een rolstoel en kan hier niet uit. Hebben jullie ook rolstoelbussen?

Ik ben afhankelijk van een rolstoel. Hebben jullie taxibussen?

Wij hebben meerdere voertuigen waarmee wij conform de Code VVR rolstoelen vervoeren. Onze chauffeurs zijn daar allen voor opgeleid. De meeste veilige vervoersmethode is om van de rolstoel over te stappen naar de passagiersstoel. Is dit niet mogelijk dan is een Mercedes Sprinters het meest geschikte vervoersmiddel. De rolstoel dient voorzien te zijn van typegoedkeuringsstickers, zodat deze met het speciale bevestigingssysteem kunnen worden vastgezet in de bus.

Gebruiken jullie kinderzitjes?

Kinderzitjes zijn niet verplicht in een taxi. Wil jij graag jouw kinderzitje/autostoeltje meenemen dan is dat geen probleem! Wij bewaren jouw autostoeltje op een veilige, schone plek tot dat jij weer terug bent op de luchthaven.

Kan ik een extra ophaaladres reserveren?

Je kunt twee aparte ophaaladressen reserveren via onze contactpagina. Twee aparte adressen reserveren via de boekingstool is niet mogelijk. De kosten van een extra ophaaladres zijn € 10,00 per adres per rit, tenzij onze chauffeur te ver moet afwijken van de route.

Andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vragen graag! Wij vervoeren jaarlijks heel veel reizigers met de taxi naar Schiphol, Rotterdam – The Hague Airport en Eindhoven Airport. Onze chauffeurs worden ieder jaar bijgeschoold en getraind op sociale vaardigheden. Zo ga jij relaxt op vakantie met Vakantietaxi.nl!